Min mormor...
Publicerat: 29 apr | jag...då | Ordet är ditt

..fyller år idag. Eller igår faktiskt, klockan är ju över tolv.
Min mormor var den finaste i världen, den bästa som fanns och jag saknar henne fortfarande något enormt.
Jag var 13 år när hon dog, jag var en flicka som redan då var sönder inuti så när mormor dog raserades hela min värld. Jag önskar innerligt att hon har rätt om Nangijala och att hon väntar på mej där.
Mormor du fattas mig..

Skrev på fb..
Publicerat: 13 apr | jag...då | Ordet är ditt

..för ett tag sen att jag blir provocerad av folk som har kaffepaketet i kaffeburken. Sjukt irriterande är det! Fler provocerande saker i vardagen är folk som röstar på samma parti dom alltid gjort bara för dom alltid gjort det, mygg, killar som vill va rockiga men inte riktigt lyckas, köer, dagisbarn på tuben när en är dödstrött, folk som rättar en när man säger dagis, nazister som inte kan argumentera för sin sak pga troligtvis låg iq, buskis, Pernilla Wahlgren.
Tjipp!

Till min fd blivande svägerska.
Publicerat: 7 apr | jag...då | 1 kommentar

Idag fyller mitt ex 40år, och det är pga det som jag nu skriver till dej. Jag har tänkt att skriva till dej ett bra tag, men har velat, kanske skulle det bli bra mellan oss, kanske skulle jag få ett sms där det stod att du förstod mej, att du fattar varför jag gjorde som jag gjorde. Det kom inget sms, inte med den texten iaf.
För ca ett år sen gjorde jag slut med din bror, vi var ihop i nästan 6år och avslutet var sorgligt, jävligt jobbigt och jag grät väldigt mycket. Men det var något som jag efter tre månaders funderingar kände att jag var tvungen att göra. Du frågade aldrig mig hur jag mådde, om jag var ok. Varför gjorde du inte det? I nästan 6år har du bedyrat din vänskap och kärlek till mej, jag var en sån fantastisk människa, jag gjorde din bror så glad och du var sååå glad att jag hade kommit in i ditt liv, blivit din vän.
*Poff* sa det så försvann allt! I samma sekund som du fick reda på att jag hade dumpat din bror försvann allt gott i mig då? Var det därför som dina 4 bästa vänner tog bort mig, en efter en, från fb? Dom som jag firat högtider med, dom som jag berättat saker om mig själv för. Eller var det för att jag ännu en gång sa vad jag tyckte? För att jag ännu en gång inte gjorde som er, nickade och bara höll med? Antar att ni ansåg att det var droppen. Nu gjorde hon det igen, precis det hon vill. Att hon inte bara kan le, vara tyst, rätta sig in i ledet och göra som alla andra!
Men då kära du känner du inte mig! Trots dessa års vänskap så kanske du missat den sidan av mej? Jag sitter tex inte och snackar skit bakom ryggen på min barndomskompis ang saker hon gör för att i nästa sekund hålla med henne i vad hon gör. Jag berättar för min bästa vän om jag tycker att något är fel. Fast det är ju så att konfrontationer inte är din starka sida. Oavsett vad det handlar om. Det var ju därför jag inte fick prata politik på familjemiddagen, eftersom två av oss hade delade åsikter och det blev en högljudd diskussion. Två veckor senare, när du inte var med, hade vi samma diskussion och vet du, det gick så bra så..och det trots att jag anser att man aldrig under några som helst omständigheter ska rösta på SD!
Nu till anledningen som fick Min lilla bägare att rinna över. Exet fyller ju som sagt år och förra veckan var han hemma hos mig (ja! vi kan umgås fortfarande, helt sjukt va?!) och berättade att du hade planer för honom på lördagen (5/4). Jag frågade om jag kunde komma förbi och gratta honom och det ville han gärna. Jag skickade iväg ett sms till dig där jag skrev att jag träffat din bror, att han skulle vilja att jag kom förbi och undrar var ni skulle befinna er. 2 dagar senare får jag ett sms av exet där han hälsar från dej att jag inte ingår i planerna ang firandet av hans födelsedag. Varför inte då? Och varför får jag inte det smset av dig? Har du glömt hur nån använder en mobil? Exet tyckte då att jag skulle fråga en vän till honom och om han inte visste/va bjuden så skulle exet skicka ett sms på lördagen om var ni var någonstans. Anledningen till att din bror inte ville fråga dej var för att han inte ville att du skulle bli sur, han har nämligen inte stake nog att stå upp för varken mej eller ens sig själv (detta är en av anledningarna till att jag gjorde slut). Jag fick reda på av vännen var ni skulle vara men några dagar innan firandet får jag ett mail från honom där han ber mig att inte komma förbi iaf för det ville inte du. Du har alltså sagt till honom att säga till mej. Varför då? Har du glömt hur man använder en mobil?
Lördagen kom och jag visste att jag inte skulle komma förbi och gratta exet, jag låg hemma i soffan med pojkvännen och var dunderförkyld. Men ja, jag ville jävlas med dej så jag skickade ett sms där jag skrev att jag hade pratat med exet, han vill att jag kommer förbi så jag tänkte göra det, ville bara förvarna..ses senare!
Fick då ett sms av dej, kors i taket! Du skrev att jag bara skulle förstöra kvällen, att jag bara brydde mig om vad jag ville, att ni skulle vara 21st som skulle fira honom och att du skulle uppskatta om jag inte gjorde det just idag.
Men du..vad skulle jag förstöra? Du svarade inte på den frågan. Tror du att jag skulle förstöra hans fest? Till vilken nytta då? Skulle jag förstöra pga dig? Pga hur du och dina nära har behandlat mej som skit, som en pestsmittad? Pga att jag fick höra att jag inte var bra nog för exet pga mitt förflutna. Eller för att jag var tvungen att hämta ut papper hos polisen ang en misshandel jag blev utsatt för eftersom exets kompis inte trodde på mej, pga mitt förflutna.
Tro det el ej men jag är bättre än så. Exet bad jag fara, ännu en gång bevisade han att det är du som bestämmer i familjen.
Jag är glad och tillfreds idag, jag behöver inte göra mig till, behöver inte låtsas att mitt gamla jag inte har funnits, behöver inte vara någon du/ni vill att jag ska vara, för att passa in i er lilla sekt.

Jag är dock lite nyfiken, varför tycker du så illa om mig? Vad har jag gjort för fel? Var all omtanke och vänskap, alla dessa fina ord, var allt på låtsas?
Om det var det så applåderar jag dej, bra jobbat!!

Ett råd på vägen..försök behandla nästa tjej han skaffar lite bättre, försök att inte se ner på henne eller behandla henne som ett barn om hon gör något bra. Försök att fatta att det är en bra egenskap att säga vad man tycker, att man inte måste följa strömmen. Och..försök att älska honom lite mindre intensivt så att han någon gång kan få chansen att leva sitt eget liv!