Dag 22 – Det här upprör mig
Publicerat: 8 feb | 30 dagar 30 inlägg | 3 kommentarer

oj.. vänta, ska ta en cigg å fundera..återkommer om en stund!

tillbaks..nu kör vi! det finns massor med saker som gör mig upprörd, det finns massor med saker som gör mig både ledsen och upprörd och som jag vill förändra och göra bättre..här är min lista!

Hemlöshet - har man varit i den sitsen förstår man att nåt måste göras, nåt måste till. jag skulle (i min drömvärld) ta slottet och göra det till härbärge. hemlösa skulle själva kunna få måla och göra sängar, fixa och dona och göra om. Det fattas mycket för att de hemlösa inte ska finnas. det måste till fler ställen och fler insatser!!

Barn som far illa - samma sak där, det måste till mer folk som gör något. Det finns massor med barn som inte har ett ordentligt hem, som inte har mat för dagen, som inte blir omhändertagna. och nu pratar jag bara om sverige!
men..jag tycker att adoption borde vara billigare.. samma regler för de som adopterar så att inte vem som helst bara kan ta hem ett barn, men det borde vara billigare så att fler kan hjälpa till!

Hbt-frågor - att inte hbt-personer har samma rättigheter som heterofolk gör mig så jävla ledsen!! jag fattar inte varför och jag tycker att när det är 2011 så borde det inte vara nåt problem längre. men fortfarande så misshandlas dom, har inte samma adoptionsrättigheter och kan inte gifta sig var som helst. jag vill att acceptansen ska byggas upp, jag vill att alla ska ha samma rätt till allt och jag vill inte att det ska vara vi och dom-mentalitet. jag vill att folk ska tycka att det är ok och jag hatar när snubbar säger, jag tycker att det är ok med bögar, så länge dom inte rör mig.
varför skulle dom göra det din uppblåsta jävla idiot??? som att bögar går runt med stånd 24/7 och bara väntar på ett tillfälle att stoppa in den?? vansinnigt!!
att inte hbt-folk har accepterats helt ut är både pinsamt och helt jävla galet!!

Psykvården - MÅSTE förändras!! det finns så många som inte mår bra, har en psykisk sjukdom, inte kan jobba och som inte alls gillar livet. pengar måste läggas på detta och samma här, acceptansen måste öka! De inom psykvården måste kunna se varningsflaggor och göra något innan det är försent. Jag kom in två gånger till akutpsyk efter jag hade försökt ta livet av mig. första gången släpptes jag ut efter 6 timmar, andra efter 10. första gången hittade polisen mig nere vid bergsundstrand, men uppskurna handleder, massa sprit och droger i kroppen och med ett avskedsbrev bredvid mig...sex timmar senare var jag "ute" igen. andra gången hade jag blivit hämtad av polis. hela västerbron stängdes av och där var polisbilar, ambulans, brandkår och räddningsbåtar hade körts fram. jag stod på fel sida räcket längst upp på västerbron. hög som fan och ville hoppa. 10 timmar senare var jag ute på stan igen.. tredje gången (gillt), hade jag ännu en gång skurit upp mina handleder, tagit en överdos och hittades i ett badrum hos en dåvarande bekant. DÅ tog dom mig på allvar! jag ville så gärna dö, men lyckades inte. (jag har utnämt mig själv till världens sämsta självmördare!)
hade dom gjort nåt på psyk tidigare så hade jag sluppit två månaders helvete. då hade jag kunnat få hjälp tidigare. jag hade faktiskt kunnat lyckas med mitt självmord..

SD - att ett nazistparti..ja ok, vänta. att ett parti med anknytning till nazistiska grupper, kommer in i riksdagen är ett skämt!! hur i helvete tänker folk?? och med vad? ska vi satsa på de svenska traditionerna och sederna? bevara den svenska kulturen? vilken jävla kultur?? taco på fredag och julen??
men ät sursrömming då!! men ät då för fan inte pizza eller tacos, fira inte jul eller halloween! döp inte era ungar till cassandra och lucas. jag blir så jävla trött!! varför är inte alla lika mycket värda? varför ser folk ner på andra för att dom pratar med brytning`eller har mörkt skinn? jag begriper det inte alls och jag fattar inte hur folk tänker!

sådär, det var lite iaf.. kanske lägger in mer sen men klockan är faktiskt bara sju på morgonen..

Jannice

En av Lovis bästa kompisar är ursprungligen från Kongo..tror jag att det var.

Tycker det är så underbart att se renheten i denna vänskap. Inga fördomar, bara vänskap! När dyker fördomarna upp? Vart kommer de ifrån?JAAA! Slottet kan man gott och väl göra om till boende för de sämre lottade i samhället. Den som kan, ska få äran att ge mig en enda vettig och smart anledning till att vi ska ha ett slott ståendes där, som arbetsplats åt en kung, vi ändå inte har nytta av!HBT..ja du..smittar det?! ;-) Man kan iaf tro det! Folk förväntar sig att man ska tycka illa om HBT och då även människorna. Vad gick snett?? När blev HBT en sjukdom i samma rang som pesten? Alla vet väl att homosexualitet, bisexualistet osv alltid har funnits. Det är inget nytt fenomen. Men!, vi har inte pratat öppet om det förut.., så det är TABU..och då kan vi lika gärna anklaga alla HBT-människor för att vara riktigt störda i huvudet, så slipper vi ha mer med dem att göra..,,för som sagt, psykvården är ju ändå ingen som vill eller vågar fokusera på. Det finns alltså bevisat, att folk undviker att umgås med, lära känna, eller ens prata med folk som de vet har eller har haft en psykisk sjukdom. ALLA människor har fått en depression, en tillfällig sinnesstörning, har problem, kris eller vad som helst som har med motsatsen till psykets välbefinnande att göra! Det som säger något annat, ja de LJUGER!

Har jobbat inom psykiatrin, så jag vet..och ärligt talat, så valde jag att sluta jobba med det, just av den anledningen du skriver här ovan.Nu ser jag att jag skrev en halv roman.., men det gör inget, för tänk om jag blir känd någon dag.., då har du värsta åsikterna från mig nerptäntat på din blogg! ;-)Love to you!!URL: http://jannicejarpe.blogspot.com


Saris Leopardis

Håller med fullkomligt om allting!!URL: http://leopardhonan.blogg.se/


emma

Ninni, jag gillar din blogg! Du framställer allt "svårt" i samhället med sån enkelhet att man påminns om hur fukkat det är, allting. Heja dig!!URL: http://emmacharlotta.wordpress.com

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?